Hilbarn Recipe project is one of my favourite work to do. Hil and Barn live in Tasmania and puck and deliver fresh products to people in Tasmania. The box often contain organic veges, spray free fruits and the hilbarn recipe. I'm making illustration recipe for hilban and Tassie people. I'm now living in Japan but I can feel the sense of season in Tasmania by their ingredients. 'Chestnuts Souffle' recipe told me that Tasmania is now in Autumn, while I'm enjoying the flowers of spring in Japan. Also hilbarn's blog helps me to feel the air of Tasmania. 'Let's kick leaves!' I now know the beautiful season of coloured leaves has came to Launceston.
タスマニア在住の素敵なお二人、ヒラリーさんとバーンさんカップルによる、農家さんと消費者をつなぐユニット「ヒルバーン」さん。毎週あるいは隔週でタスマニアに住むひとたちに届けられる 「ヒルバーン・ボックス」には、タスマニアで収穫される新鮮な野菜や果物を詰め合わせ、さらに今週の野菜をつかった「ヒルバーン・レシピ」を添えます。そのレシピを描く、というとても幸せなお仕事をさせてもらっています。
今、わたしは日本に住んでいるのですが、レシピに使う食材からタスマニアの季節感を感じたりしてうっとりと(!?)しています。このあいだ、四月に描いたレシピは「栗のスフレ」。そうか、タスマニアはいま、秋、栗の季節なんだわと、春爛漫の日本で芝桜などを愛でながらタスマニアに想いを馳せるわけです。黄金色の葉が舞い落ち、ロンセストンの小さな町が輝く季節。ヒルバーンさんのブログには「Let's kick leaves!」という言葉が。
hilbarn blog is here.
http://www.hilbarn.com/2013/05/big-hilbarn-sunday.html
Especially this weeks recipe made me so excited. One reason is that it is a recipe in the preparation of special day this weekend; Mothers' Day. Another is that the recipe is kindly shared with Blue Cafe Bar in which is one of my favorite cafe in Launceston, Tasmania. I'm going to share this recipe. I really do like HIlbarn and the recipe project, and Blue Cafe Bar.I believe some of my friends would like them too.
いつも楽しく描かせてもらっているこの「ヒルバーン・レシピ」だけど、今週はさらに特別。週末にやってくる母の日のため、お花も一緒に詰め合わせるという、ヒラリーさんの粋なはからいにドキドキ、というのがひとつ。もうひとつは、今回はタスマニアはロンセストンの人気カフェBlue Cafe Barさんがレシピ協力、という豪華版。タスマニア大学の建築学科の校舎近くにあるカフェで、プレゼンや大きな課題の提出が終わった後なんかはよく建築学生があつまり、Blueでごはんを食べたりして。Blue Cafe Barの朝ごはんの数々、ものすっごく美味しいんだよね。という特別なレシピです。ぜひあなたも楽しんで
Blue cafe and bar
http://www.bluecafebar.com.au/
hilbarn blog
http://www.hilbarn.com/2013/05/big-hilbarn-sunday.html
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